Handla ansvarsfullt

Att förstå riskerna som är inblandade

Contracts for Difference (CFD) är finansiella derivatprodukter med hävstång som gör det möjligt för handlare att spekulera på stigande eller fallande priser på globala finansmarknader, för exempelvis aktier, index, råvaror utan att äga den underliggande produkten. På grund av den höga risken med finansiella produkter med hävstång är det möjligt att förluster överstiger din ursprungliga insättning.

Hos LCG lägger vi stor vikt vid utbildning, för att hjälpa dig att förstå riskerna och hjälpa dig att fatta välinformerade handelsbeslut.

Om du är ny inom handel har du möjlighet att öppna ett LCG-demokonto för att lära dig grunderna och öva med riskfri handel.

 

Om hävstång

CFD är en hävstångsprodukt, vilket innebär att du kan få exponering för marknaderna genom att sätta in bara en bråkdel av det totala värdet av den handel du vill utföra.

Hävstångseffekten fungerar dock åt båda håll. Det betyder att trots att du kan göra en potentiell vinst om marknaden går till din fördel kan dina förluster förstoras och du kan lika lätt förlora mer än din insättning, om marknaden rör sig mot dig.

Om du är ny inom handel med hävstångsprodukter har du möjlighet att öppna ett gratis LCG-demokonto för att bekanta dig med till hävstångshandel.

Effektiv användning av riskhantering

Korrekt riskhantering är väsentligt inom handel. Oavsett om du är ny inom handel eller en erfaren handlare, bör betydelsen av riskhantering inte underskattas. Nedan följer några viktiga faktorer att tänka på när det gäller risk- och penninghantering:

  • Handla bara med pengar du har råd att förlora.
  • Använd en "stop loss"-order. På LCG Trader-plattformen kan detta göras när handeln placeras och vi erbjuder ett antal olika stop loss-verktyg. Att ha en order på plats för att automatiskt minska dina förluster när marknaden rör sig mot dig är ett viktigt verktyg för att skydda mot stora förluster.
  • Riskera endast en liten andel av ditt kapital på varje affär. Det betyder att ingen affär bör ha en stor negativ inverkan på ditt kontosaldo.
  • Planera hur du tänker stänga din handel med vinst. På LCG Trader-plattformen kan du ställa in en "take profit"-order när du placerar handeln. Det betyder att om marknaden når din avsedda vinst, kommer den att låsas in oavsett om du är inloggad.

 

När du handlar CFD med LCG har du tillgång till ett komplett utbud av riskhanteringsverktyg. Detta kan hjälpa dig att effektivt hantera din exponering och minska dina förluster innan du ens har placerat den faktiska handeln.