CFD ialah instrumen yang rumit dan mempunyai risiko kerugian dengan cepat yang tinggi disebabkan oleh keumpilan. Sila ambil perhatian bahawa 71% daripada akaun pelabur runcit kami mengalami kerugian semasa berdagang CFD. Anda perlu mempertimbangkan jika anda memahami cara CFD berfungsi dan anda mampu mengambil risiko mengalami kerugian yang tinggi.

Dagangan indeks

Perdagangan CFD dalam beberapa indeks spot dan niaga hadapan yang paling popular di dunia dengan LCG. Memperoleh manfaat daripada kompetetif spread dan keperluan margin yang rendah pada indeks utama termasuk UK 100 (FTSE), Wall Street (DJI) dan Germany 30 (DAX).

Penanda harga indeks secara lansung

Lihat spesifikasi dan spread indeks kami

Apa itu indeks?

LCG menawarkan keupayaan untuk berdagang indeks yang paling banyak diikuti oleh dunia dalam satu akaun. Dagangan indeks sangat sesuai untuk mereka yang ingin berdagang dalam segmen pasaran yang luas berbanding hanya berdagang saham syarikat individu. Indeks ialah kumpulan saham yang mewakili industri atau sektor pasaran tertentu. Contohnya, FTSE100 ialah indeks saham daripada 100 syarikat teratas yang tersenarai di Bursa Saham London yang mempunyai permodalan pasaran tertinggi. Pelabur akan sering menentukan sama ada pasaran melalui hari yang baik atau buruk berdasarkan sama ada indeks telah meningkat atau menurun.

Mewakili industri atau sektor
Mewakili industri atau sektor
Menentukan prestasi pasaran
Menentukan prestasi pasaran
Sangat sesuai untuk segmen dagangan lebih luas
Sangat sesuai untuk segmen dagangan lebih luas
Boleh diakses oleh semua pedagang
Boleh diakses oleh semua pedagang

Mengapa berdagang Indeks bersama LCG

Perdagangan saham terbesar bersama

Perdagangan indeks bermakna berdagang banyak syarikat yang terkemuka di pasaran saham sekaligus, bukannya memilih beberapa saham individu.

Manfaat spread rendah

Penetapan harga dagangan LCG yang kompetetif, dengan spread serendah 0.7 atas US 500 dan 1.8pt di Wall Street, membolehkan anda memanfaatkan lebih banyak peluang dagangan indeks.

Gunakan leveraj untuk berdagang

Dagangan dengan leveraj bermaksud bahawa modal tidak diperlukan dengan banyak untuk berdagang. Ini memberikan pedagang indeks peluang untuk meningkatkan saiz kedudukan, meluaskan potensi keuntungan dan mengurangkan kerugian.

Platform LCG Trader yang Canggih

Berdagang indeks di mana sahaja anda berada dan pada mana-mana peranti yang menggunakan platform dagangan dalam talian profesional kami.

Manfaat tambahan jika berdagang CFD indeks dengan LCG

Stop Loss Terjamin
Stop Loss Terjamin

Dengan pesanan stop loss, anda boleh melindungi dagangan indeks anda terhadap turun naik pasaran yang ketara.

Advanced orders
Advanced orders

Dengan menggunakan "Advanced orders", anda boleh menetapkan pelbagai sasaran keuntungan atau mengalihkan stop loss anda ke titik pulang modal secara automatik.

Menutup sebahagian daripada kedudukan
Menutup sebahagian daripada kedudukan

Tutup sebahagian daripada peratusan kedudukan indeks anda untuk menjamin hasilnya, sementara meninggalkan baki sebahagiannya terbuka untuk merasai turun naik pasaran.

Tidak perlu memiliki mana-mana saham
Tidak perlu memiliki mana-mana saham

Mengambil kedudukan sama ada indeks akan naik atau turun tanpa memiliki mana-mana saham syarikat.

Pengalaman dagangan yang unggul pada semua peranti anda

Analisis dan Pendidikan

Pasukan pakar kami telah menyediakan analisis mendalam dan bahan pendidikan untuk semua tahap pedagang. Bagi mereka yang baru bermula dan ingin mempelajari perkara asas, seperti maklumat mengenai indeks, kepada pedagang berpengalaman yang ingin membincangkan mengenai prestasi indeks utama, seperti indeks FTSE, penganalisis kami memastikan anda dimaklumkan. Pasukan kami menganjurkan prospek ekonomi secara mingguan apabila arah aliran indeks pasaran saham yang terkini dibincangkan.

Sama ada berita tergempar yang boleh memberi kesan kepada pasaran yang anda dagangkan, analisis teknikal, petunjuk ekonomi yang akan datang atau perbincangan pasaran secara umum, pasukan penganalisis kami telah memaklumkan anda dengan ulasan dan pandangan yang mendalam mengenai segala yang berlaku dalam dunia dagangan tukaran mata wang asing. Sila kunjungi portal penyelidikan dan analisis kami untuk berita harian mengenai ulasan pasaran atau secara alternatifnya, sila langgan surat berita kami untuk dihantar kepada peti masuk anda.

Ketahui lebih lanjut