CFD ialah instrumen yang rumit dan mempunyai risiko kerugian dengan cepat yang tinggi disebabkan oleh keumpilan. Sila ambil perhatian bahawa 71% daripada akaun pelabur runcit kami mengalami kerugian semasa berdagang CFD. Anda perlu mempertimbangkan jika anda memahami cara CFD berfungsi dan anda mampu mengambil risiko mengalami kerugian yang tinggi.

Dagangan komoditi

Perdagangan pelbagai jenis komoditi logam, tenaga dan pertanian dengan LCG. Melabur di beberapa pasaran global yang paling aktif dengan komoditi yang popular termasuk Emas, Perak, Minyak Mentah AS (WTI), Brent, Kopi dan Gula.

Penanda harga komoditi secara lansung

Lihat spesifikasi dan spread komoditi kami

Apa itu komoditi?

Komoditi ialah nadi kehidupan ekonomi global kita dan dagangan komoditi ialah satu bentuk dagangan tertua di dunia, wujud sebelum mata wang, bon dan saham.

Komoditi yang biasa didagangkan dikategorikan kepada satu daripada empat kumpulan – tenaga (termasuk minyak mentah), logam (seperti emas, perak dan tembaga), pertanian (termasuk kopi, gandum, gula dan koko) dan akhir sekali ternakan dan daging (termasuk lembu).

Dagangan komoditi sesuai untuk mereka yang lebih suka menganalisis bekalan dan permintaan di seluruh dunia dan cara ini mempengaruhi harga komoditi, sebagai tindak balas kepada keadaan ekonomi dan politik.

Satu bentuk dagangan tertua
Satu bentuk dagangan tertua
Sangat penting kepada ekonomi global
Sangat penting kepada ekonomi global
Sangat dipengaruhi oleh peristiwa global
Sangat dipengaruhi oleh peristiwa global
Boleh diakses oleh semua pedagang
Boleh diakses oleh semua pedagang

Mengapa berdagang Komoditi bersama LCG

Berdagang pelbagai komoditi dengan menggunakan satu akaun

Berdagang pelbagai pasaran komoditi, termasuk logam, tenaga dan pertanian, dengan satu akaun.

Memanfaatkan beberapa pasaran yang paling tidak menentu

Pasaran komoditi ialah antara pasaran paling tidak menentu yang tersedia kepada pedagang. Pasaran pertanian secara khususnya adalah sangat aktif.

Gunakan leveraj untuk berdagang

Dagangan dengan leveraj bermaksud bahawa modal tidak diperlukan dengan banyak untuk berdagang. Ini memberikan pedagang komoditi peluang untuk meningkatkan saiz kedudukan, meluaskan potensi keuntungan dan mengurangkan kerugian.

Platform LCG Trader yang Canggih

Berdagang jenis komoditi popular di mana sahaja anda berada dan pada mana-mana peranti yang menggunakan platform dagangan dalam talian profesional kami.

Manfaat tambahan jika berdagang komoditi dengan LCG

Stop Loss Terjamin
Stop Loss Terjamin

Dengan pesanan stop loss, anda boleh melindungi dagangan komoditi anda terhadap turun naik pasaran yang ketara.

Advanced orders
Advanced orders

Dengan menggunakan "Advanced orders", anda boleh menetapkan pelbagai sasaran keuntungan atau mengalihkan stop loss anda ke titik pulang modal secara automatik.

Menutup sebahagian daripada kedudukan
Menutup sebahagian daripada kedudukan

Tutup sebahagian daripada peratusan kedudukan komoditi anda untuk menjamin hasilnya, sementara meninggalkan baki sebahagiannya terbuka untuk merasai turun naik pasaran.

Tidak perlu memiliki mana-mana komoditi
Tidak perlu memiliki mana-mana komoditi

Elakkan kesukaran penghantaran komoditi fizikal dengan berdagang di pasaran komoditi spot dan niaga hadapan.

Pengalaman dagangan yang unggul pada semua peranti anda

Analisis dan Pendidikan

Pasukan pakar kami telah menyediakan analisis mendalam dan bahan pendidikan untuk semua tahap pedagang. Bagi mereka yang baru bermula dan ingin mempelajari perkara asas, seperti maklumat mengenai komoditi, kepada pedagang berpengalaman yang ingin membincangkan mengenai prestasi pasaran komoditi utama, penganalisis kami memastikan anda dimaklumkan. Pasukan kami menganjurkan prospek ekonomi secara mingguan apabila arah aliran pasaran komoditi yang terkini dibincangkan.

Sama ada berita tergempar yang boleh memberi kesan kepada pasaran yang anda dagangkan, analisis teknikal, petunjuk ekonomi yang akan datang atau perbincangan pasaran secara umum, pasukan penganalisis kami telah memaklumkan anda dengan ulasan dan pandangan yang mendalam mengenai segala yang berlaku dalam dunia dagangan komoditi. Sila kunjungi portal penyelidikan dan analisis kami untuk berita harian mengenai ulasan pasaran atau secara alternatifnya, sila langgan surat berita kami untuk dihantar kepada peti masuk anda.

Ketahui lebih lanjut