Derivat är komplexa instrument och innebär en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. Observera att 78% av våra icke-professionella investerares konton förlorar pengar vid derivathandel. Du bör överväga huruvida du förstår hur derivat fungerar och om du har råd att ta risken att förlora pengar.

Vad är kryptokurser?

En kryptovaluta är en digital valuta som endast existerar i ett nätverk av datorer som kallas "blockchain" på internet. De är virtuella valutor som är decentraliserade och existerar utanför traditionell bank, men kan fortfarande handlas som alla andra valutor.

Bitcoin är den ursprungliga och mest kända kryptovaluta men det finns nu tusentals kryptovalutor baserade på samma teknik.

Hur Fungerar Kryptovalutor?

Kryptovalutor är en slags digitalkassa utan central myndighet, vilket innebär att ingen person eller institution (som en centralbank) kontrollerar det. Tanken liknar ett Peer-to-Peer-nätverk för fildelning, dvs alla på nätverket delar filerna, de lagras inte på bara en dator.

Att ha ingen central myndighet tar bort behovet av att någon enhet är betrodd med kontroll över kontona, saldon och transaktioner. Med andra ord förbättras insynen och minskar risken för fusk med redovisning eller fel som "dubbla utgifter" inom systemet.

Nyskapade kryptokurver som bitcoin skrivs in i en databas som kallas blockkedja. Valutorna skapas när datorer löser en komplex uppsättning algoritmer i en process som kallas gruvdrift. Dessa algoritmer använder kryptografi för att säkra transaktioner och reglera skapandet av ytterligare enheter i kryptovaluta.

Inom nätverket har varje peer en rekord över den fullständiga historiken av alla transaktioner och därigenom varje kontosaldo. Kryptovaluta finns som ett sätt att visa en finansiell transaktion. Se livscykeln för en transaktion nedan.

TRANSAKTIONENS LIVSCYKEL

TRANSAKTIONENS LIVSCYKEL

Vad är Blockkedjan-teknik?

Alla krypteringstransaktioner lagras i en digital, decentraliserad liggare som kallas Blockkedjan. Varje ny transaktion representerar ett nytt "block" i "kedjan" för alla transaktioner. En blockkedja använder sig av distribuerad ledgerteknik (DLT) för att ta hänsyn till transaktioner med digital valuta. Kryptovaluta-användare kan spåra varje transaktion som någonsin gjorts via blockkedjan men namnet på den användare som gör transaktionerna är anonym. En kopia av blockchain laddas ned på varje nod i nätverket, vilket gör behovet av ett centralt rekordöverskott.

Vad är Kryptovaluta Grävning

Kryptovaluta (eller Krypto mynt eller Altcoin) gruvdrift är processen för att verifiera kryptocurrency transaktioner. Digitala Miners använder inte en hacka utan i stället kraftfulla datoralgoritmer för att krossa komplexa kryptografiska pussel. Miners belönas med några nya mynt för varje transaktion som verifieras och läggs till blockkedjan. Vem som helst kan vara en kryptogrävare med rätt maskinvara, men grävandet av Bitcoin, Ethereum och andra populära kryptokurvor domineras nu av storskaliga verksamheter, som ligger i områden med låga elkostnader.

Vad är kryptografi?

Kryptografi använder matematiska koder för att hålla informationen hemlig. En användare kan bara läsa det krypterade meddelandet om de känner till nyckeln som översätter den till normalt språk. I datornas ålder är kryptografin för komplex för en mänsklig hjärna att dechiffrera så att datoralgoritmerna både krypterar och dekrypterar. Ett av de mest kända exemplen på användningen av kryptografi är Enigma-maskinen som används av nazistiska Tyskland under andra världskriget, som senare avkodades av brittiska kryptologer vid Bletchley Park.

HUR DU ANVÄNDER KRYPTOVALUTOR

HUR DU ANVÄNDER KRYPTOVALUTOR

Kryptovalutor var utformade för att ge ett alternativt sätt att göra betalningar och transaktioner online men de är ännu inte allmänt antagna. Det är tron ​​att en dag kommer kryptokurvor (eller inte) bli allmänt antagna som har orsakat all spekulation under de senaste åren. I huvudsak satsar investerare att kryptokurser kommer att användas som pengar.

Som en påminnelse ska pengar tjäna tre syften:

  1. Ett bytesmedel (kan användas för att köpa och sälja saker)
  2. En kontonhet (delbar i enheter som kan representera det verkliga värdet av olika saker)
  3. Förvaring av värde (håller dess värde över tiden)

Det är en hel del debatt om kryptovalutor kan tjäna dessa egenskaper.

För närvarande är det största problemet med att använda kryptovalutor som pengar är volatiliteten i priset. Eftersom de är så volatila accepterar inte många mäklare kryptovalutor som betalningsmetod, priset på en vara eller tjänst skulle behöva ändras dagligen för att hålla om och priset ändras för mycket för att förlita sig på det för att hålla sitt värde. Alla dessa saker kan börja förändras om priset stabiliseras.

DEBATEN OM "RÄDSLA"

När det gäller Bitcoin, är det allmänt känt av vanliga ekonomer att en ekonomi inte kunde fungera med endast 21 miljoner enheter som någonsin kommer att utfärdas. Under det nuvarande penningsystemet kan banker skapa ett obegränsat nytt utbud av pengar genom banklån. Värdet på "fiat" -valutorna under det nuvarande monetära systemet (som US-dollarn) är utbrott över tiden genom inflationen.

Bitcoin var antagligen modellerad efter ädla metaller som guld (dvs gruvdrift) på grundval av att knapphet bidrar till att upprätthålla värdet. Det finns bara så mycket guld som kan brytas ur marken och en dag blir det ingen kvar eller det blir för dyrt för att göra det värt att gruva. Förespråkarna av Bitcoin hävdar att mynten är delbara för mindre enheter, vilket kommer att öka i värde när det totala utbudet av Botcoin har blivit utvunnet.

DE MEST POPLUÄRA KRYPTOVALOTORNA

DE MEST POPLUÄRA KRYPTOVALOTORNA

Bitcoin (BTC)

Bitcoin är den mest kända, dyraste och den ursprungliga kryptovalutan. Satoshi Nakamoto, vars verkliga identitet aldrig har bevisats, skapade Bitcoin 2009. Bitcoin är så framträdande att alla andra kryptomynt kallas ett altcoin, det vill säga ett alternativ till Bitcoin. Den stora prislappen för varje Bitcoin har sett att investerare vänder sig till altcoins. Tricket för investerare är att hitta altcoins som i framtiden kan existera med eller så småningom ersätta Bitcoin. De flesta altcoinerna syftar till att hitta lösningar på några av Bitcoins ofullkomligheter, särskilt dess begränsade skalbarhet. Hittills är marknadskapitalet för Bitcoin långt över de närmaste alternativen.

Ethereum (ETH)

Ethereum är ett distribuerat offentligt blockkedje-nätverk som skapades 2015. Huvudskillnaden mellan Ethereum och Bitcoin är nätverksfunktionen. Istället för att användas för att spåra ägande av kryptovalutor är Ethereum van vid att köra programmeringskod för decentraliserade applikationer. Ethereumnätverket har sina egna tokens, som heter Ether. Ether är vad som handlas men det är ofta felaktigt kallat Ethereum. Den centrala förutsättningen är att alla som vill använda blockchain-teknik kan piggyback på Ethereum utan att bygga en helt ny applikation. Många nya altcoins lanserade genom Ethereum-nätverket, med de större som EOS, Zilliqa och RChain lanserar slutligen oberoende blockkedjor.

Ripple (XRP)

Ripple är ett sätt att överföra pengar men fungerar annorlunda än Bitcoin-nätverket. Det använder inte blockkedje-teknik och är inte begränsat till överföring av egna mynt. Ripple möjliggör överföring av någon form av valuta inklusive kryptor, fiat valutor, guld och jämn luft miles. Bankerna har haft ett starkt intresse för Ripple på grund av transaktionshastigheten (10.000x snabbare än Bitcoin). Ripple-protokollet har sina egna tokens, som kan handlas, men 100 000 av tokenen utfärdades som företagsaktier, i stället för att göras.

EOS (EOS)

EOS är den inhemska kryptokurven för EOS.IO blockkedje-protokollet som lanserades 2017. Syftet är att fungera som ett smart kontraktsplattform och decentraliserat operativsystem för att vara värd för decentraliserade applikationer och erbjuda decentraliserad lagring. EOS.IO syftar till att lösa skalbarhetsproblemen hos äldre blockkedjor som Bitcoin samt eliminera alla avgifter för användare i traditionella finansområden. EOS-token som handlas används för att få bandbredd och lagring på blockkedjan för att applikationerna skapas / används av kontoinnehavaren.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash är den mest kända "avstickaren" av Bitcoin Classic (den ursprungliga Bitcoin). En "avstickare" skapar en helt ny valuta baserad på den befintliga Bitcoin-tekniken. Huvudskälet till att skapa "avstickare" var att öka skalbarheten. Den största förändringen ökar blockernas storlek för att tillåta behandling av fler transaktioner per sekund (dvs det är snabbare).

HUR HANDLAS BITCOIN

Oavsett det ultimata ödet för kryptokurser är marknaderna mycket aktiva och ger gott om handelsmöjligheter.

Läs LCG-guiden om hur man handlar Kryptovalutor

Varför Trade Kryptovalutor med LCG

Handla populära Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum
Handla populära Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum
Ingen utbyte eller krypto plånbok krävs
Ingen utbyte eller krypto plånbok krävs
Inget behov av att äga någon Kryptovaluta
Inget behov av att äga någon Kryptovaluta
Dedikerat kundsupport 24/5
Dedikerat kundsupport 24/5