Så här handlar du om kryptovalutor

Kryptovalutor tar världen med storm. En dag då kryptovalutor skulle kunna accepteras allmänt som pengar och ersätta fiat-valutor som amerikanska dollar och brittiska pundet. Detta kan särskilt vara sant eftersom nationella regeringar flyttar mot ett kontantlöst samhälle.

Priset på "kryptovalutor" som Bitcoin har ökat dramatiskt. Under 2011 var ett bitcoin värt mindre än $ 1 men i 2017 var det värt nästan 20 000 dollar. Sedan dess har priset varit mycket volatilt och erbjuder utmärkta möjligheter att handla både i stigande och fallande marknadsförhållanden.

HANDLA KRYPTOVALUTOR CFD:s

LCG erbjuder handel på kryptovalutor CFD:s med andra tillgångsslag i ett konto. Kontrakt för mellanskillnad eller CFD:s, som de allmänt hänvisas till, är derivatinstrument som gör det möjligt för investerare att spekulera på ett brett utbud av finansiella marknader utan att ta direkt äganderätt till den underliggande tillgången.

För att läsa mer om CFDs klicka här.

Kryptovalutor handlas som par mot reguljära valutor. Till exempel handlas Bitcoin, den mest kända "krypton" som handlas

  1. BTC / USD - Bitcoins värderade i amerikanska dollar
  2. BTC / GBP - Bitcoins värderade i brittiska pund
  3. BTC / EUR - Bitcoins värderade i euro
  4. BTC / JPY - Bitcoins i japansk yen
  5. BTC / CHF - Bitcoins i schweiziska franc

Det finns inget behov av att få ett konto med en Bitcoin-mäklare eller en bitcoinplånbok för handel. LCG tar kryptovalutan från de mest tillförlitliga börserna som CoinDesk samt CME-terminspriser för Bitcoin.

ETT KRYPTOVALUTA CFD HANDELS EXEMPEL

Att använda CFD för att handla kryptovalutor erbjuder flexibiliteten att ta ställning till om Bitcoin stiger eller faller utan att egentligen ha någon Bitcoin. Det innebär att det finns fler handelsmöjligheter, eftersom vinst kan göras genom att köpa eller sälja kryptokurser.

Huvudkostnaden vid handel med CFD är kryptering. Spread är skillnaden mellan det pris du kan köpa till och det pris du kan sälja på. Till exempel kan priset för Bitcoin vara bud 6000 / offer 6050, vilket innebär en Spread är 50 punkter.

Klicka här för att hitta spreads och kostnader för handel med kryptokurser.

Kryptovalutor trading exempel 1: Gå lång

I stället för att ägna sig åt bitcoin kan du placera en "lång position". Din position kommer att öka i värde som bitcoins prisökningar. Om bitcoins pris faller, kommer din position att förlora värde.

Kryptovalutor trading exempel 1: Gå lång

I det här exemplet är priset på Bitcoin $ 6000/6050. En näringsidkare köper 5 CFD av Bitcoin för $ 6050. Varje CFD är värd 1 bitcoin (eller 100 Bitcoin cent) så storleken på positionen är $ 30.250.

Om priset stiger 500 dollar till $ 6500/6550 och näringsidkaren stänger sin position till $ 6500 (värderad till $ 32.500) ger de en vinst på 2250 dollar. Alternativt, om priset på Bitcoin faller till $ 5500/5550 (vilket innebär att positionen nu är värd $ 27.500), när positionen är stängd, skulle det innebära en förlust på 2750 dollar.

Kryptovalutor trading exempel 2: går kort

Du kan också placera en "kort" position så om bitcoins pris sjunker, din position ökar i värde och om priset går upp minskar din position i värde. Det här är relaterat till att sälja bolagets aktier.

Kryptovalutor trading exempel 2: går kort

I det här exemplet är priset på Bitcoin $ 6000/6050. En näringsidkare säljer korta 5 CFDer av Bitcoin för 6000 dollar, så storleken på positionen är 30.000 dollar.

Om priset stiger 500 dollar till $ 6500/6550 och näringsidkaren stänger ut positionen till $ 6550 (värderad till $ 32.750) ger de en förlust på $ 2.750. Alternativt, om priset på Bitcoin faller till $ 5500/5550 (vilket betyder att positionen nu är värd $ 27.750), när positionen är stängd, skulle det innebära en vinst på 2 250 USD.

PROGNOS KRYPTOVALUTA PRISER

Det finns två huvudsakliga metoder för att analysera kryptokurvor: grundläggande och teknisk analys. Grundläggande analys använder nyheter och händelser som påverkar mynt, utbyte och andra kryptoföretag. Teknisk analys använder endast prisdata för att kartlägga områden med historisk utbud och efterfrågan på kryptokurvorna.

Fundamental analys

PROGNOS KRYPTOVALUTA PRISER

Regeringsreglering, och införandet av ny kryptovalutors-teknik och problem vid kryptovaluta-mäklare kan påverka utbud och efterfrågan på mynt.

En av fördelarna med handel med kryptovalutor är att de verkar ha minimal korrelation med traditionella tillgångsklasser som obligationer eller aktiemarknaden.

Som ett exempel på regeringens reglering är införandet av Bitcoin CME-terminsavtalet brett krediterat med att hjälpa till att få en topp i Bitcoin-priserna år 2017. Institutionella investerare som tenderade att vara mer baisse-körda priser sjönk genom att sälja de nya kontrakten.

Det har gjorts flera försök att introducera en bitcoin-börshandel. Rykten om den nya fonden, som kan locka till sig fler köpare på grund av enkel tillgång till ETF genom regelbundna handelskonton, skickar vanligtvis priset högre. De efterföljande nyheterna att ETF inte kommer att godkännas av myndigheter som SEC i USA, driver sedan priset tillbaka igen.

Utvecklingen av kryptovaluta-företag, särskilt i län med högt ägande som Sydkorea och Japan tenderar att ha en överdimensionell inverkan på prisåtgärden. Dataintrånget och kollapsen av de digitala valutaväxlingarna i Mt Gox och YouBit orsakade att investerare förlorade tilitien på säkerheten i de medel som hölls i kryptovalutor och orsakade en kraftig minskning av bitcoin- och altcoinpriserna.

Teknisk analys

Fundamental analys

Vissa tror att den höga koncentrationen av privata investare gör kryptovalutor mer sanna mot traditionella diagrammönster och tecken på överlåtna, överköpta villkor etc.

Tekniska analyser kan tillämpas på vilken marknad där priset kan fritt fluktuera och data finns tillgängliga för att se dessa fluktuationer. LCG Trader-plattformen har en komplett serie av alla de mest kända tekniska indikatorerna och diagramritverktygen.

Läs mer om de handelsplattformar som erbjuds av LCG här.

HANDLA KRYPTO MED HÄVSTÅNG

Med hjälp av ekonomisk hävstång kan investerare handla marknaderna med en mindre initial insättning. Detta gör CFD-handeln mer tillgänglig och kostnadseffektiv än andra investeringsmetoder. Det har dock också en extra risknivå. Det är viktigt att en investerare fullt ut förstår hur CFD-handel fungerar och har en sund riskhanteringsstrategi på plats innan man öppnar en position.

AVANCERADE ORDERTYPER FÖR HANDEL AV KRYPTOS

Handla kryptovalutor med LCGs avancerade handelsplattformar kommer att erbjuda möjligheten att använda avancerade ordertyper för att placera affärer och ännu viktigare, för att hantera risker. Till exempel kommer det att finnas möjlighet att köpa eller sälja till det aktuella marknadspriset eller välja en önskad inträdespunkt med hjälp av gränsvärden och stopporder. Dessa order kommer automatiskt att utlösas när priset på kryptovalutor träffar den nivån.

Varför Handla Kryptovalutor med LCG

Handla populära Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum
Handla populära Kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum
Ingen utbyte eller krypto plånbok krävs
Ingen utbyte eller krypto plånbok krävs
Inget behov av att äga någon kryptovalutor
Inget behov av att äga någon kryptovalutor
Dedikerat kundsupport 24/5
Dedikerat kundsupport 24/5