CFDer er komplekse instrumenter og innebærer høy risiko for at tapene øker raskt grunnet giring. Vennligst merk at 78% av våre privatkundekontoer taper penger når de handler CFDer. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer og om du har råd til å risikere å tape penger.

Hvordan handle kryptovaluta

Kryptovalutaer tar verden med storm. En dag i fremtiden kan kryptovalutaer bli allment akseptert som penger og erstatte fiat-penger som amerikanske dollar eller britiske pund. Dette kan skje spesielt med tanke på at nasjonale myndigheter beveger seg mot en kontantløst samfunn.

Prisen på kryptovalutaer som Bitcoin har hatt en dramatisk stigning. I 2011 var en Bitcoin verdt mindre enn 1 USD, mens den i 2017 var verdt nesten 20 000 USD. Siden den gang har prisen vært veldig volatil, noe som gir fantastiske muligheter for trading i både stigende og fallende markedsforhold.

HANDLE KRYPTOVALUTA MED CFD

LCG tilbyr handel på kryptovaluta med CFDer sammen med andre aktivaklasser i én og samme konto. CFD eller “Contracts for difference” er derivatinstrumenter som gjør det mulig for tradere å ta posisjoner i et stort utvalg finansielle markeder, uten at man tar direkte eierskap over den underliggende aktiva.

For å lese mer om CFDer klikk her.

Kryptovalutaene handler i par mot andre tradisjonelle valutaer. For eksempel kan Bitcoin, den mest kjente kryptovalutaen, handler som

  1. BTC/USD – Bitcoins verdsatt i amerikanske dollar
  2. BTC/GBP – Bitcoins verdsatt i britiske pund
  3. BTC/EUR – Bitcoins verdsatt i euro
  4. BTC/JPY – Bitcoins verdsatt i japanske yen
  5. BTC/CHF – Bitcoins verdsatt i sveitsiske franc

Det er ikke noe behov for å opprette en konto hos en Bitcoin-børs eller en bitcoinlommebok for å handle. LCG henter prisen på kryptovaluta fra de mest pålitelige børsene, slik som CoinDesk, samt fra priser på terminkontrakter (futures) på Bitcoin fra CME.

ET EKSEMPEL PÅ HANDEL MED EN CFD PÅ KRYPTOVALUTA

Bruk av CFD for å handle kryptovaluta gir fleksibilitet når man tar en posisjon på om Bitcoin skal stige eller falle, uten at man trenger å eie noen Bitcoin. Dette betyr at det åpner seg flere muligheter, ettersom man kan tjene på å kjøpe eller selge kryptovaluta.

Hovedkostnaden når man handler en CFD er marginen eller spreaden. Spreaden er forskjellen mellom prisen du kan kjøpe på og prisen du kan selge på. For eksempel kan prisen på Bitcoin være salg 6 000/ kjøp 6 050, som gir en spread på 50.

Klikk her for å finne spreadene og kostnadene ved å handle kryptovalutaer.

Handle med kryptovaluta, eksempel 1: Gå long

I stedet for å eie Bitcoin, kan du ta en “long-posisjon”. Din posisjon vil øke i verdi om prisen på Bitcoin stiger. Om prisen på Bitcoin faller, vil din posisjon tape verdi.

Handle med kryptovaluta, eksempel 1: Gå long

I dette eksempelet er prisen på Bitcoin 6 000/6 050 USD. En trader kjøper 5 CFDer på Bitcoin til 6 050 USD. Hver CFD er verdt 1 Bitcoin (eller 100 Bitcoin cent), så størrelsen på posisjonen er 30 250 USD.

Om prisen øker med 500 USD til 6 500/6 550 og traderen stenger posisjonen på 6 500 USD (verdsatt til 32 500 USD), tjener vedkommende 2 250 USD. Alternativt, om prisen på Bitcoin faller til 5 500/5 550 (noe som betyr at posisjonen nå er verdt 27 500 USD), vil man etter å ha stengt posisjonen ha et tap på 2 750 USD.

Handle med kryptovaluta, eksempel 2: Gå short

Du kan også ta en “short”-posisjon, så om prisen på Bitcoin faller, vil din posisjon øke i verdi, og om prisen stiger vil din posisjon falle i verdi. Dette er tilsvarende som å short-selge et selskaps aksjer.

Handle med kryptovaluta, eksempel 2: Gå short

I dette eksempelet er prisen på Bitcoin 6 000/6 050 USD. En trader selger 5 CFDer på Bitcoin til 6 000 USD, slik at størrelsen på posisjonen er på 30 000 USD.

Om prisen øker med 500 USD til 6 500/6 550 og traderen stenger posisjonen på 6 550 USD (verdsatt til 32 750 USD), taper vedkommende 2 750 USD. Alternativt, om prisen på Bitcoin faller til 5 500/5 550 (noe som betyr at posisjonen nå er verdt 27 750 USD), vil man etter å ha stengt posisjonen ha en gevinst på 2 250 USD.

Å FORUTSI PRISEN PÅ KRYPTOVALUTA

Det er to hovedmåter å analysere kryptovaluta på, fundamental og teknisk analyse. I fundamental analyse brukes nyheter og hendelser som angår myntene, børser og andre krypto-områder. Teknisk analyse bruker bare prisdata for å kartlegge historisk tilbud og etterspørsel etter kryptovaluta.

Fundamental

Å FORUTSI PRISEN PÅ KRYPTOVALUTA

Regulering fra myndighetene, introduksjon av ny teknologi innenfor kryptovaluta og problemer med børser for kryptovaluta kan påvirke tilbud og etterspørsel etter myntene.

En av fordelene med å handle kryptovalutaer er at det ser ut som at de har minimal korrelasjon med tradisjonelle aktivaklasser som obligasjoner eller aksjemarkedet.

Et eksempel på regulering fra myndighetenes side er innføringen av terminkontrakter på Bitcoin på CME, som det er utbredt å mene bidro til at Bitcoin-prisen nådde en topp i 2017. Institusjonelle investorer som tenderte til å være mer negative drev prisen nedover ved å selge de nye kontraktene.

Det har også være forsøk på å introdusere et børsnotert Bitcoin-fond. Rykter om et nytt fond, som ville kunne trekke til seg nye kjøpere på grunn av den enkle tilgangen til ETFer gjennom normale handelskontoer, vil vanligvis sende prisen oppover. Det følges så opp av nyheten om at ETFen ikke vil godkjennes av tilsynet SEC i USA, noe som driver prisen ned igjen.

Avkastningen på selskaper innenfor kryptovaluta, spesielt i land med høyt eierskap, slik som Sør-Korea og Japan, har en tendens til å ha en overdrevet innvirkning på prisbevegelsene. Hackingen av og den påfølgende kollapsen i de rammede børsene for digitale penger, Mt Gox og YouBit, førte til at investorer tapte tiltroen til sikkerheten til penger som ble holdt i kryptovaluta og dette førte til et skarpt fall i prisene på Bitcoin og altcoin.

Teknisk analyse

Fundamental

Noen mener at den høye andelen privatinvestorer gjør at kryptovaluta er mer tilbøyelig til å ha tradisjonelle mønstre i diagrammer og indikasjoner som oversolgt, overkjøpt o.s.v.

Teknikker for teknisk analyse kan brukes i alle markeder hvor prisen kan svinge fritt og data er tilgjengelig for å se disse svingningene. Handelsplattformen til LCG har en verktøykasse som er full av alle de mest kjente tekniske indikatorer og verktøy for å tegne diagrammer.

Les mer om handelsplattformene LCG tilbyr her.

HANDLE KRYPTOVALUTA PÅ MARGIN

Med bruk av finansiell giring er investorer i stand til å handle i markeder med et opprinnelig innskudd som er mindre. Dette gjør at CFD er mer tilgjengelig og kostnadseffektivt enn andre investeringsmåter. Det innebærer imidlertid ekstra risiko. Det er kritisk at investorer fullt ut forstår hvordan handel med CFD fungerer og at de har en solid strategi for risikostyring før de åpner en posisjon.

AVANSERTE ORDRETYPER NÅR MAN HANDLER KRYPTOVALUTA

Ved å handle kryptovaluta på LCGs avanserte handelsplattformer vil man ha muligheten til å bruke avanserte ordretyper når man skal legge inn ordre og ikke mindre viktig, for å styre risiko. For eksempel vil man kunne kjøpe eller selge på gjeldende markedspris eller velge et foretrukket inngangspunkt ved å bruke såkalte limit-ordre. Disse ordrene utløses automatisk når prisen på kryptovalutaen når dette bestemte nivået.

Hvorfor handle kryptovaluta hos LCG

Handle populære kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum
Handle populære kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum
Ingen børs eller krypto-lommebok kreves
Ingen børs eller krypto-lommebok kreves
Ingen behov for å eie noe kryptovaluta
Ingen behov for å eie noe kryptovaluta
Dedikert kundestøtte 24/5
Dedikert kundestøtte 24/5